Thema’s De Installateur van de Toekomst 2019

Op 10, 11 en 12 september duik je in de toekomst van jouw vakgebied. Wat speelt er op dit moment, welke vraagstukken gaan er spelen en hoe ga jij je hierop voorbereiden? De Installateur van de Toekomst beantwoordt deze vraagstukken op het gebied van drie actuele thema’s. Lees hieronder wat je kunt verwachten!

Efficiënt werken
Zoveel werk en zo weinig tijd! Daarom is het belangrijk dat het werk zo efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd. Tijdens De Installateur van de Toekomst ontdek je hoe jij dit op jouw manier kunt inrichten. Ontdek of praat mee over oplossingen voor het personeelstekort of vindt nieuwe uitdagingen in OTIB’s Loopbaancentrum.

Duurzaamheid
De energietransitie en het verduurzamen van de leefomgeving vraagt veel nieuwe kennis van de e- & w-installateur. Warmtepompen, zonnepanelen, circulariteit: Welke vragen moet je kunnen beantwoorden om de klant van de juiste informatie te kunnen voorzien? In onze kennis- en praktijksessies vind je oplossingen en tips & tricks die je meteen in de praktijk kunt toepassen. 

Digitalisering​
Niets gaat meer met pen en papier, alles wordt steeds meer digitaal geregistreerd, verwerkt en opgeslagen. Maar wat betekent dat voor elektro- en installatietechniek? Hoe gaan we om met beveiliging van data en gegevens? En aan de andere kant, hoe kan het juist een efficiënte rol spelen op de werkvloer?