Nieuw: De Laminox Termoboiler pellet cv-ketel met tapwater | Gasloosstoken.nl

Niet elk huis leent zich optimaal voor elektrisch verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp. Voor (k)oudere woningen met radiatoren is een hoog-temperatuur-verwarming een betaalbaarder alternatief voor gasverwarming. Dat kan nu uitstekend met de reeks Laminox Termoboiler biomassaketels met ingebouwd buffervat dat ook het tapwater direct verwarmt.
Gasloosstoken introduceerde drie jaar geleden de Termoboiler-serie van het Italiaanse familiebedrijf Laminox. Inmiddels zijn er tientallen ketels van geplaatst over heel Nederland. Er is echter ruimte voor meer verkooppunten.


Tapwater ingebouwd
In vrijwel alle gevallen wordt de gas cv-ketel vervangen en verwijderd en neemt de Termoboiler de functie helemaal over. Uniek is het ingebouwde waterreservoir, waardoor ook het tapwater, zonder extra te investeren in een vat, gelijk geregeld is. Het water wordt daartoe geleid via een warmtewisselaar, dus op het moment dat er vraag is, wordt er verwarmd.​


Compacte ketels
De Termoboiler is gevormd uit een reeks fraaie, compacte cv-ketels van 12 tot 47 kW, zo’n 15 capaciteitsversies. Veelal plaatst men deze ketels van H145xB85xD65 cm (of kleiner) in garage of keuken. Uiteraard verdient de aanleg van het dubbelwandige rookkanaal van ø100 mm de nodige professionele zorg. Een aan- en afvoer leiding voor cv-water en voor tapwater en daarmee is de verwarming geklaard. ​


Zonneboilers
Wil de klant een investering in zonneboilers met buffervat met op de achtergrond een pelletketel, dan zijn de Termoboiler-versies zonder buffervat de meest logische en betaalbare oplossing. Zeer praktisch zijn dan de compacte, pas geïntroduceerde de Mini-Termoboilers van 12, 15 en 18 kW. Termoboilers komen in aanmerking voor de ISDE-subsidie van minimaal € 1250. Hoogefficiënte ketels met uiterst lage emissies.
De electro-/installatie vakbeurs heeft voor gasloosstoken als doel de Termoboiler een fijnmaziger distributienet te bieden. Een collegiaal netwerk met professionele ondersteuning. Oriënteer je dus op stand….?
Info@gasloosstoken.nl en www.gasloostoken.nl