PCM in plafond voor verduurzamen in gebouw | Orange Climate 

Crystal Climate Ceilings (ofwel C3 klimaatplafonds) verduurzamen het gebouw, maken deze energetisch efficiënter, verhogen comfort en gezondheid en verbeteren de uitstraling van het interieur. De compleet gemonteerde klimaatplafonds van Orange Climate Autarkis maakt gebruik van faseovergangsmateriaal (PCM) en transformeert een gebouw met een beperkte klimaatinstallatie naar een volledig energiezuinige, volautomatisch klimaatbeheersing. Verdubbel het vermogen van de bestaande koelmachine, zonder aanpassingen aan het leidingwerk. Leer er alles over op stand 201.

Het PCM werkt als een thermische buffer en zorgt er in de vergaderzalen en kantoren voor dat er altijd een comfortabel klimaat is. Het PCM op de stalen plafondtegels neemt overdag overtollige warmte op (het PCM ‘smelt’) en geeft ’s avonds de overtollige warmte af (het PCM ‘stolt’ weer), waardoor er enorm bespaart wordt op koelen en verwarmen van de ruimte. Bijkomend voordeel: er zijn minder (grote) technische installaties nodig, er is minder tocht en geluid(soverlast) en het PCM is onderhoudsvrij, dus ook op de lange termijn wordt er bespaart. Een continu binnenklimaat zorgt voor een vergroot comfort gevoel van de medewerkers, iets wat naast een mooi uitziend kantoor erg gewenst is

Het PCM klimaatplafond is o.a. genomineerd voor de EZK Energy Award 2018. Het plafond is ontworpen samen met binnenhuis architecten (wat een visueel bevredigend eindresultaat geeft) en tegelijkertijd volledig voldoet aan de strenge specificaties van OC Autarkis. Walter van Kampen, technisch adviseur OC Autarkis vertelt: “Gevolg van faseovergangsmateriaal in je plafond dat je veel minder koel- en verwarmingsvermogen nodig hebt in een gebouw omdat je temperatuur stabieler blijft. Wij hebben het in ons kantoor in Holten toe Met het systeem besparen we de helft aan koelvermogen, de helft aan verwarmingsvermogen en ongeveer 30% aan energie. Je kunt het systeem in elk kantoorpand plaatsen.” ​

​Op stand 201 tonen we graag het plafond aan geïnteresseerden.