Duurzame energie én warmte dankzij PV-T | Alius Energy

​De vraag naar het verduurzamen van huizen en het reduceren van het gasverbruik stijgt. Daarnaast krijgen alle consumenten die een nieuw huis bouwen te maken met de vraag: wat zijn mijn alternatieven voor gas? Oplossingen die vaak voorbij komen zijn grond- of luchtwarmtepompen, elektrische boiler en verwarming of zonnecollectoren. Stuk voor stuk goede alternatieven om van het gas af te komen. Een ander alternatief is het PV-T systeem. 

Wat is PV-T?
Het PV-T paneel is een PV-paneel gecombineerd met een warmtewisselaar. Door deze combinatie kan dit paneel zowel elektriciteit als warmte opwekken. De warmtewisselaar aan de achterkant van het paneel is gemaakt van polypropyleen, wat licht is van gewicht, bacterie werend en is bestendig tegen UV-straling en chemische stoffen. Het PV-T paneel heeft dezelfde uitstraling als een regulier PV-paneel. Waardoor het ook goed mogelijk is om PV-T en PV panelen te combineren op het dak om zo ook aan de elektriciteitsvraag te voldoen. ​

Het PV-T paneel werkt in combinatie met een warmtepomp en een boilervat. De warmtewisselaar achter de panelen onttrekt warmte uit het zonnepaneel én de buitenlucht. De warmte wordt via een water-glycol-mengsel afgegeven aan de warmtepomp die de warmte vervolgens gebruikt voor ruimteverwarming en tapwaterverwarming in het boilervat. 

Het VolThera Plug & Play concept; eenvoudig te installeren!​

​Bij warmtepomp systemen is het belangrijk dat alle componenten goed op elkaar zijn afgesteld. Daarom heeft AliusEnergy hiervoor een totaal pakket ontwikkeld; VolThera Plug & Play. Dit bestaat uit:

-Het benodigde aantal PV-T en PV panelen met optimizers;
-Een omvormer;
-Een warmtepomp;
-Een boilervat. ​


Alle onderdelen kunnen eenvoudig op elkaar worden aangesloten en werken optimaal samen. De componenten zijn allen geselecteerd op basis van de allerhoogste kwaliteit. Het concept is op twee manieren toe te passen, namelijk hybride en all-electric. ​Voordelen van het systeem zijn o.a. dat er maximaal rendement uit het dak wordt gehaald, dat het systeem nagenoeg geruisloos is en daarnaast wordt er bespaard op de gas én op de energierekening! ​


Wil je meer informatie over het VolThera Plug & Play systeem? Kom dan langs op stand 721 tijdens de Installatie & Elektro Vakbeurs en ontdek het systeem voor de toekomst!