​De Alpentocht, met relaties uit de installatiebranche de berg op voor CliniClowns!

De Alpentocht is een fiets, hardloop- en wandelevenement in de Alpen. Het evenement is in 2013 ontstaan vanuit de installatiebranche en is sindsdien hard gegroeid. Steeds meer bedrijven bieden het event aan hun medewerkers en/of relaties aan. En ook steeds meer mensen van buiten de installatiebranche doen mee.


Gemeenschappelijk doel
In 2017 ging de tocht naar de Rettenbach Gletsjer in Oostenrijk en vorig jaar werd de top van de Mont Ventoux beklommen. Naast teambuilding en verbinding met elkaar, hebben de deelnemers aan de Alpentocht een gemeenschappelijk doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor CliniClowns.​


Meer dan alleen de beklimming
Dit jaar wordt op zaterdag 7 september de Col du Galibier in Frankrijk bedwongen. Meer dan 500 fietsers, wandelaars en hardlopers gaan met elkaar naar de top van deze legendarische berg. Maar de Alpentocht is meer dan alleen de beklimming van de berg op zaterdag. De deelnemers arriveren op woensdag 4 september en vanaf dat moment staat ze een leuk en gevarieerd programma te wachten. Leuke trainingen in de buurt, een groot openingsfeest, een gezamenlijke pasta avond en BBQ. En natuurlijk op zaterdagavond een slotfeest met de bekendmaking van de opbrengst voor CliniClowns. Ook zal op deze laatste avond de bestemming voor de Alpentocht 2020 bekend worden gemaakt.​

Samen bergen verzetten
De bedrijven Rensa en de Technische Unie doen ook dit jaar weer mee. Zij gaan beiden met een team fietsend naar de top van de Col du Galibier. “Naast de sportieve uitdaging, speelt zeer zeker de algehele informele sfeer van de Alpentocht mee. Samen met team Technische Unie zal ik me inspannen voor een mooi bedrag voor CliniClowns.” aldus Koen van de Technische Unie. En ook Bram van Rensa is enthousiast: “Samen met klanten op de fiets voor een goed doel! Een sportieve prestatie leveren, relaties versterken en geld inzamelen voor Cliniclowns. Dat is toch prachtig!”


Meer weten?
Kom dan langs in de stand van Installatie Totaal op Installatie Vakbeurs Hardenberg op 10, 11 en 12 september. Hoor van ervaren Alpentocht deelnemers wat het evenement voor hen heeft betekend en wat de uitdaging voor de Alpentocht 2020 wordt. Inschrijven kan vanaf 1 oktober 2019. De eerste 100 inschrijvers ontvangen een mooi Alpentocht windjack.

Over CliniClowns
CliniClowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns voor waardevolle geluksmomenten. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst en mensen met dementie bloeien op en voelen zich weer gezien.


Image placeholder